Zadenpakketten

U besteedt er tijd aan en doet er moeite voor. Kies daarom voor echte kwaliteitszaden, dan mag u rekenen op goede resultaten! Klik op de button om zorgvuldig  samengestelde zadenpakketten voor deze tuin te zien en te bestellen.

Zaaien - kweken - oogsten

Klik HIER voor meer informatie!


Wordt ook VRIEND...

…van de vierkantemetertuin en ontvang de gratis nieuwsbrief met extra tips en aanbiedingen! Schrijf HIER in.

Over ons en nuttige links

Klik hier voor informatie over ons, de teksten en de plaatjes en nuttige links!

De gewassen

We beschrijven hieronder enkele tientallen kansrijke gewassen voor de vierkantemetertuin. Eén gewas per pagina – met steeds dezelfde opbouw. Zo is het mogelijk om snel een overzicht te hebben van de kerngegevens die bij een teelt horen.

Bij de keus van de gewassen houden we rekening met de beperkingen van de vierkantemetertuin. Als voorbeeld: bij de keus van ons worteltjesras kiezen we voor korte ronde worteltjes. Leuk om te verbouwen en in een bak die 20 cm diep is kunnen we natuurlijk ook helemaal niet lange diepwortelende worteltjes verbouwen. Daarom dus die lekkere ronde worteltjes. Zo houden we bij meer gewassen rekening met de beperkingen van de vierkantemetertuin. Maar: niet getreurd, er blijven meer dan voldoende aantrekkelijke mogelijkheden beschikbaar!

Varieer verder naar hartelust naarmate de omstandigheden dat wenselijk of nodig maken. Zo kunt u bijvoorbeeld ook een hele vierkantemetertuin vlakbij de keukendeur aanleggen, volledig gevuld met lekkere keukenkruiden. Ons uitgangspunt (ook bij de zadenpakketten) mag duidelijk zijn: in iedere vierkantemetertuin moeten de genoemde en besproken gewassen het goed willen doen.